Odjel za odrasle

Na odjelu za odrasle koji se nalazi na katu knjižnice kontinuirano će se i dalje nabavljati beletristika (koja je ujedno i najčitanija literatura u knjižnici) i stručna građa koju isključivo nabavljamo po potrebama učenika i studenata.

Preko Odjela za odrasle odvija se međubibliotečna posudba, koja omogućuje pristup našoj stručnoj građi svim knjižnicama u Hrvatskoj, a isto tako stručna građa drugih knjižnica dostupna je Gradskoj knjižnici “Mato Lovrak”, odnosno svim našim korisnicima.
U suradnji s osnovnom i srednjom školom i njihovim programskim usmjerenjima također se nabavlja literatura osobito za potrebe učenika.

Božićna radionica za odrasle

U Gradskoj knjižnici Mato Lovrak prošlog je tjedna 03.12.2015. godine s početkom u 17 sati održana  radionica za odrasle. Bilo je to prekrasno druženje raznih generacija, na kojem smo svi ponešto novo naučili, stekli pozanstva, skratili vrijeme, a svo to druženje urodilo je zadivljujućim rezultatima; Prekrasnim, inspirativnim adventskim vijencima, svaki unikatni, a ljepši nego iz dućana. Cilj ovakvih radionica je poticati kreativnost naših korisnika i svih ostalih građana koji žele posjetiti ovaku vrstu radionica, ponuditi im određene sadržaje za razonodu i bezbrižna druženja.