Noć knjige 2020.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Ovogodišnje obilježavanje Noći knjige specifično je po tome što će se zbog novonastale situacije uzrokovane virusom Covid-19 održati u virtualnom prostoru. Poseban naglasak ove godine bit će stavljen na Knjige koje su mijenjale svijet, što je ujedno i tema Noći knjige 2020.

Gradska knjižnica “Mato Lovrak” pridružit će se obilježavanju Noći knjige objavljivanjem natječaja za najljepši dječji crtež vezan uz njihovu omiljenu knjigu/slikovnicu, objavom članaka i videa poznatih književnika i umjetnika o poticanju čitanja i važnosti knjiga te objavom lutkarske predstave za najmlađe u vlastitoj izvedbi.