Nastavak rada knjižnice

Obavještavamo sve korisnike da je Gradska knjižnica “Mato Lovrak” od ponedjeljka, 27. travnja 2020. god. otvorena za rad s korisnicima, i to isključivo za posudbu i povrat građe. Čitaonica tiska, igraonica te igranje i rad na računalima za korisnike neće biti mogući. Ova odluka donesena je na temelju odluke Vlade Republike Hrvatske (23. travnja 2020.) o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima pandemije bolesti COVID-19 kojim se omogućuje rad knjižnica.

Pri radu zaposlenici i korisnici Knjižnice morat će se pridržavati uputa koje će biti jasno istaknute na ulazu u Knjižnicu, ali i ovdje na službenim stranicama. Pri izradi ovih smjernica korištene su preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), Nacionalnog kriznog stožera, Smjernice za rad s građom i korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu od 27. travnja 2020. te Smjernice za rad Narodne knjižnice „Petar Preradović“  u Bjelovaru. 

Novo prilagođeno radno vrijeme Knjižnice za korisnike je ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 10 do 14 te četvrtkom od 11 do 17 sati.

Kako bi se izbjegle gužve i nepotrebno zadržavanje korisnika u knjižnici, molim sve korisnike da nam se prije dolaska jave na broj telefona 043/485-016 ili na mail knjiznica.gp@gmail.com kako bismo im unaprijed pripremili željenu građu za posudbu.

UPUTE ZA RAD OD 27.04.2020.G.