O knjižnici

Gradska knjižnica „Mato Lovrak“ Grubišno Polje je knjižnična i kulturna ustanova, koja svojom djelatnošću sudjeluje u ostvarivanju općeg kulturnog i obrazovnog programa Grada Grubišnoga Polja.

Knjižnica je po funkciji gradska pa je time usmjerena na izgradnju knjižničnog fonda u skladu s potrebama što šire populacije. Njen fond sadrži općeznanstvenu i popularno znanstvenu literaturu te beletristiku, prvenstveno za općeobrazovne potrebe, kao i potrebe razonode čitatelja. Knjižnica radi na širenju interesa za knjigu i čitanje putem edukativno-kulturalnim priredbama i akcijama: prigodnim i tematskim izložbama knjiga i druge građe, predavanjima, susretima sa književnicima i umjetnicima , predstavljanjem novih knjiga, organiziranjem izložbi različitih sadržaja, i itd, a naglasak bi bio na razvoju usluga Knjižnice vezanih uz rad s djecom i mladima.

Svi redovni i razvojni programi Knjižnice utemeljeni su na odredbama Zakona o knjižnicama i Statutu knjižnice te usklađeni s ciljevima navedenim u Strateškom planu Gradske knjižnice „Mato Lovrak“ Grubišno Polje 2013.-2015. g.

RICOH IMAGING

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *